KONTO ORANGE ROZDELÍ ZÁKLADNÝM ŠKOLÁM 3 MILIÓNY KORÚN

18.09.2004 Celý región

Bratislava, 17. septembra 2004 – Konto Orange v spolupráci s Centrom pre filantropiu vyhlasuje druhý ročník grantového programu pre základné školy - Šk...
Bratislava, 17. septembra 2004 – Konto Orange v spolupráci s Centrom pre filantropiu vyhlasuje druhý ročník grantového programu pre základné školy - Školy pre budúcnosť.

Cieľom programu je zmena v spôsobe vyučovania na základných školách a jeho víziou podporiť pozitívne trendy vo vzdelávacom systéme, ktoré umožnia rozvíjať talent a zručnosti detí, prejaviť svoju osobnosť a získať pritom nové informácie zaujímavým a interaktívnym spôsobom. Aj v tomto roku Konto Orange rozdelí medzi víťazné projekty 3 milióny korún.

Po úspešnom prvom ročníku grantového programu Školy pre budúcnosť chce Konto Orange aj v novom školskom roku 2004/2005 podporiť iniciatívnych učiteľov a prispieť tak k rozvoju tvorivého a humanitného prístupu vo vyučovaní. Druhý ročník programu Školy pre budúcnosť je opäť určený pre základné školy a osemročné gymnáziá po kvartu, pričom zúčastniť sa ho môžu štátne, súkromné aj cirkevné školy. Program Školy pre budúcnosť podporuje zmenu spôsobu vyučovania podporou aktívnych a iniciatívnych učiteľov, ktorí majú snahu tvorivo, invenčne a zároveň citlivo pristupovať k vyučovaciemu procesu. Všetky zaslané projekty budú hodnotené poradným výborom, ktorý vyberie najzaujímavejšie projekty. Tie potom Konto Orange podporí celkovou sumou 3 milióny korún.

Do druhého ročníka programu Školy pre budúcnosť môžu učitelia zasielať aj doteraz neoverené vyučovacie metódy s pozitívnym dopadom na vyučovací proces. Svoje nápady môžu posielať
do 29. októbra na adresu Centra pre filantropiu, Medená 5, 811 02 Bratislava, kde ich môžu pri práci na projektoch aj konzultovať a získať bližšie informácie. Zoznam podporených projektov bude známy 10. decembra.

Osobné konzultácie k projektu Školy pre budúcnosť II. budú záujemcom poskytované v nasledovných mestách:

Bratislava: Centrum pre filantropiu, Medená 5, 811 02 Bratislava
Košice: ETP Slovensko, Zemplínska 15/A 2, 040 01 Košice
Prešov: Komunitná nadácia Prešov, Požiarnícka 17, 080 01 Prešov
Banská Bystrica: Komunitná nadácia Zdravé Mesto, Komenského 21, 974 01 Banská Bystrica
Trenčín: Materské centrum Srdiečko, Hviezdoslavova 6 (budova Centra voľného času) 911 01 Trenčín
Nitra: Nitriansky komunitný fond, Piaristickej 2, 949 01 Nitra

Na osobnú konzultáciu sa treba vopred ohlásiť. Záujemcovia si môžu termín stretnutia dohodnúť na tel. čísle 0905 313 313, alebo e-mailom na adrese: skolyprebuducnost@kontoorange.sk

Projekt bude učiteľom a riaditeľom základných škôl predstavený v nasledovných metodických centrách:

Metodicko - pedagogické centrum, Exnárová 20, Bratislava
Metodicko-pedagogické centrum Prešov, Tarasa Ševčenka 11, 080 20, Prešov
Metodicko-pedagogické centrum, Horná 97, 975 46, Banská Bystrica

Fakty o prvom ročníku projektu Školy pre budúcnost
Do prvého ročníka grantového programu Školy pre budúcnosť v školskom roku 2003/2004 sa prihlásilo 733 škôl, ktoré predložili spolu 1 420 projektov. Výberová komisia z nich nakoniec vybrala z celého Slovenska 90 najlepších a podporila ich maximálnou sumou 30 tisíc korún na projekt. Po realizácii projektov žiaci aj učitelia posielali listy zážitkov, v ktorých boli zachytené reakcie a názory na zmenu vyučovania. Najzaujímavejšie z nich boli počas celého leta vystavené v značkových predajniach Orange po celom Slovensku.

Konto Orange (predtým Konto Globtel) je nezisková organizácia, ktorá realizuje projekty na podporu skupín obyvateľov - komunít. Vznikla v roku 2002 s cieľom realizovať filantropické aktivity, ktoré pomáhajú riešiť problémy rôznych skupín spoločnosti. Aktivity Konta Orange pokrývajú mnoho oblastí - od podpory náhradných rodín a adopcie, cez vzdelávanie, voľnočasové aktivity mladých ľudí až po pomoc opusteným ľuďom v ťažkostiach. Filantropické aktivity Konta Orange sú zamerané na problémové alebo nejakým spôsobom deficitné oblasti spoločnosti. Zriaďovateľom Konta Orange je spoločnosť Orange Slovensko, a.s.
 

Vyberte región